Precio al público 3,00 euros

Divendres

29

Octubre
NOVENA TROBADA
 D ' intercambi
Profesional
Alternatiu
-------------------------------------------------- -

" La Farmaciola Natural
amb
Plantes Medicinals "


Per


Cristina Martí




LA FARMACIOLA NATURAL



L'ésser humà ha buscat recursos des de sempre per trobar remei a les seves dolències i malalties. Però fins fa relativament poc, la gent no disposava ni de les atencions de metges, farmàcies ni hospitals. Totes les cures es feien a casa amb uns recursos fruit de coneixements assolits seguin el mètode d'assaig i error, transmesos oralment generació rera generació.


Així els nostres avantpassats descobriren que la mare Natura proporciona els suficients ingredients per obtenir solucions senzilles, pràctiques i molt assequibles que ens ajuden o ens faciliten un bon restabliment de la nostra salut.


Amb substancies com ara aigua, oli, sal. argila, llet, fruites, verdures, herbes, bicarbonat.... entre d'altres, les quals la majoria els tenim sempre a casa, a la cuina, al rebost, constitueixen la nostra FARMACIOLA NATURAL amb la que podem elaborar remeis útils i eficaços per tractar els petits accidents doméstics, alleugerir dolencies cròniques, a la vegada qe ens podem donar solucions pràctiques en la cura de la llar, el jardi, els animals domèstics,etc...


I han estat aquests coneixements els que, amb els segles han esdevingut, juntament amb els avenços científics els fonaments de la medicina actual. Gràcies a aqusta disposem de vacunes, antibiótics, tècniques quirúrgiques, fàrmacs potents que ens han proporcionat una alta "qualitat de vida". Però tot té el seu cantó fosc.


Si som conscients que amb la salut no s'hi juga, estarem d'acord que a l'hora de tractar-nos ho hem de fer de forma intel.ligent. És absurd aplicar-nos solucions les quals ens aportin uns efectes secundaris pitjors que el benefici que busquem. s'ha abusat massa d'aquesta medicina.
hem de saber escoltar el nostre cos i deixar que d'entrada sigui ell qui trobi el millor camí per la seva autocuració. Si ell sol no pot, l'haurem de refoçar amb ajuda externa, però sempre respectant un equilibri.


Aixi doncs, amb la  FARMACIOLA NATURAL no tan sols podem elaborar remeis sinó que contribueixen a estalviar en la nostra economia doméstica, ja que ens estalviarem de comprar molts productes comercials i farmacèutics,. a més de reduir residus químics. Ens podem preparar a casa desde remeis pel refredat, cremades, pel pulgó del jardí i fins i tot per a desembussar canyeries.


Les nostres àvies n'eren unes expertes en aixó, potser degut a que van viure un llarg periode de restriccions però també perquè a la seva època hi era molt present aquella transmissió oral de tots aquets remeis casolans, un tresor que, amb l'arribada de l' "aspirina" es va trencar dràsticament. En homenatge a elles i en benefici de les generacions futures tenim el deure de recuperar-los.


Cristina Marti  
  http://www.raconatural.blogspot.com/

Si voleu saber quins remeis casolans ens va explicar la Cristina.... podeu visitar la seva www.
Han estat força interessants, sobre tot el de la patata i de com pot fer moure un moble!!!!
Gracies Cristina per la teva sabiesa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario